BrianMengel

Facts om Brizze

Navn: Brian Mengel
Alias: Brizze
Alder: 23
Fødeby: Christiansfeld
Nuværende by: Odense

Om Brizze

Brian Mengel, bedre kendt som Brizze, er pioner bag freestyle fodbold i Danmark. Det hele startede for omkring 10 år siden, hvor Brizze på daværende tidspunkt spillede fodbold i SønderjyskE eller rettere Haderslev FK, som det hedder i de yngre rækker. Brizze var som junior / U16 anfører for første holdet og spillede på fodbold akademiet i SønderjyskE. Brizze havde altid været fan af den tekniske del af fodbold og som årene gik, begyndte han at træne mere i haven, fremfor i sin klub. Den konstante træning blev til overbelastningsskader og afbud til fodboldkampe. På daværende tidspunkt var freestyle fodbold en helt ny sport i verdenen, som slet ikke var blev udforsket. Grundet skaderne, valgte Brizze at stoppe sin karriere i SønderjyskE og begyndt at træne 3-4 timer om dagen i haven i stedet, hvor han indenfor kort efter hans exit fra græsplanen, pludselig havde startet en helt ny sport op i Danmark. I 2008 kunne Brizze virkelig se fremskridt med hans fodboldtricks, da han lige pludselig stod til at have 3 verdensrekorder og pludselig havde opfundet adskillige af hans egne tricks. I 2010 blev det første rigtige DM i freestyle fodbold afholdt, hvor Brizze løb med titlen. Titlen gav deltagelse til VM i freestyle, som skulle afholdes i Sydafrika. Ud af 65 lande blev Brizze tilddelt en 9. plads og kunne derfor kalde sig den 9. bedste i verden i 2010.
I 2012 blev det andet DM afholdt og Brizze løb endnu engang med titlen. Brizze har endnu ikke tabt en kamp i freestyle på dansk jord. Efter hans 2 triumfer ville Brizze søge lidt andre veje, da hans interesse for streetfodbold og futsal pludselig steg. Efter kun 1 ligakamp i den danske futsalliga, blev Brizze ringet op at landstræneren og fik debut kort efter og er nu en del af det danske futsal landshold også.

Udover hans titler og debut på landsholdet, så har Brizze medvirker i adskillige reklamer og arbejdet for adskillige store virksomheder. Se hans CV under "Portfolio/CV" i menuen

Dobbelt dansk mester, samt 9 bedste i verden

Brizze har som nævnt ovenover vundet DM i freestyle fodbold 2 gange og blev kåret som den 9 bedste i verden i 2010.

Kendt fra TV2, Hutlihut

Brizze optrådte hver mandag på TV2 i fodboldmagasinet Hutlihut, hvor han gæstede de forskellige Superliga klubber og udfordrede dem i at lave tricks med en fodbold. Selveste Ronaldo fik også oplevelsen og måtte stå med stående klapsalver. Kan ses under "Video"

Futsal landsholdet

Brizze er nu en del af det danske Futsal landshold, hvor han allerede efter sin debut gjorde sig bemærket, da han blev valgt til top 10 listen over skandinaviske spillere.

s

Onside/Superliga reklamer

Brizze er at finde i alle Superliga reklamer for sæsonen 2014/2015 (nuværende). Her kan du se ham lave tricks før, efter og i pauserne af alle Superligakampene.